Liever persoonlijk contact? Bel ons dan even: Tel. +31 (0)478546318
Liever persoonlijk contact?
Zoeken
Menu
123 Gazon Handelskwekerij Venray

Aanleggen grasmatten

Stap 1. Verwijderen oude gazon

Als er al een gazon ligt wat aan vervanging toe is dient deze te worden verwijderd. Dit kunt u doen met een spade of met een gazonsnijder die u kunt huren. Indien u de oude grasmat wilt omspitten, zorg er dan voor dat de grasmat dood gespoten is. Als het oude gras niet dood is dan krijgt u een slechte afwatering. Helemaal verwijderen kost wat meer tijd meer levert uiteindelijk een beter resultaat.

Stap 2. Ondergrond bewerkbaar maken

Het is aan te raden om de ondergrond goed los te maken, zo kunnen de wortels van de grasmatten sneller wortelen. Als de ondergrond los en korrelig is dan kunt u deze beter egaliseren dan een dichte en harde ondergrond.

Stap 3. Bemesten van de ondergrond

De bodem kan bemest worden door een organische- of kunstmest. Als u organische mest gebruikt dan moet u ervoor zorgen dat de bestaande grond en de mest goed wordt gemengd. Zo kunnen de graszoden de juiste voedingsstoffen opnemen. Kunstmest kunt u over de oppervlakte strooien, hier zijn geen extra voorbereidingen voor nodig.

Stap 4. Egaliseren van de ondergrond

Voor een strak en egaal gazon is het erg belangrijk dat de ondergrond volledig vlak en dicht is voordat u de graszoden gaat leggen. Maak de ondergrond eerst grof egaal (egaliseren) met een hark. Druk de grond plat met een plank of met een wals voor een stevige ondergrond. U kunt ook de grond aanlopen maar dat kost wat meer tijd. Het egaliseren van de ondergrond zorgt voor een mooi aanblik van uw gazon en voorkomt latere problemen met het maaien.

De ondergrond is nu klaar voor het leggen van de graszoden.

Graszoden leggen

Als alle punten van de voorbereiding hierboven zijn nagelopen dan kan het echte leggen beginnen!

Stap 1. Graszoden uitrollen

Begin met het uitrollen van de eerste graszoden aan de langste, rechte kant van uw gazon. Op deze manier beperkt u het snijverlies. Leg de zoden strak tegen elkaar aan en druk ze na het leggen aan zodat de wortels in contact komen met de ondergrond. Leg de grasmatten zo strak mogelijk tegen elkaar dat er geen naden tussen de zoden zitten en de ondergrond niet zichtbaar is. Werk ‘naar voren’ zodat u niet de zorgvuldig voorbereide ondergrond kapot maakt Strooi grond tegen de randen zodat de net gelegde matten niet uitdrogen.

Stap 2. Aanrollen en het sproeien van het gazon

Direct na het leggen van het gras is het belangrijk om de zoden goed stevig aan te drukken. Gebruik (huur) bij voorkeur een wals. Op deze manier drukt u mogelijke lucht onder de zoden vandaan en komen de wortels nog dichter bij de grond waardoor de kans op een prachtig gazon toeneemt. U kunt er nu voor kiezen om met een broodmes vormen in / uit het gazon te snijden Besproei de eerste twee weken uw gazon zo’n 2 keer per dag en betreedt het (liever) niet. Op deze manier heeft u de meeste kans op een mooi gazon.

Voor eventuele vragen kunt u ons bellen op 0478-546318

Veel plezier van uw nieuwe gazon!

Contactformulier

Webdesign: de Geus Internet
Terug naar boven