Liever persoonlijk contact? Bel ons dan even: Tel. +31 (0)478546318
Liever persoonlijk contact?
Zoeken
Menu
123 Gazon Handelskwekerij Venray

Problemen oplossen met grasmatten

Mocht u problemen hebben met uw gazon volgen hier enkele tips:
Onkruidbestrijding

Paardebloemen, klaver en madeliefje De beste methode om onkruid te voorkomen is, zodra u ze tevoorschijn ziet komen, deze onkruiden te verwijderen door ze uit te steken. Dit moet zeer voorzichtig gebeuren om de grasmat zoveel mogelijk onbeschadigd te laten. Als u het gazon goed heeft bemest, zal de opengevallen plaats snel weer dichtgroeien. Soms als de opengevallen plek te groot is kan men het beste deze plaats bijzaaien. Wilde pollen kunt u herkennen aan de andere structuur en kleur van het blad of aan de aanwezigheid van zaadstengels. Ook hier geldt dat zo snel mogelijk verwijderen het behoud van het gazon is.

Mos

Een apart probleem is het verwijderen van mos in een gazon. Vrijwel iedereen weet de oplossing: U moet kalk strooien ook kunt u met een goede bemesting dit probleem voorblijven.

Insectenbestrijding

De insecten die de meeste schade aan uw gazon kunnen aanrichten zijn de larven van de langpootmug (emelten), de larven van de rouwvlieg en de larven van de meikever (engerlingen). meestal is het hier niet nodig deze te bestrijden.

Rooddraad

Allereerst komt in de nazomer en gedurende het begin van de herfst de schimmel rooddraad voor Deze schimmel lijkt bovenop het gras te liggen en laat de punten van het gras verdorren en aan elkaar plakken. Als u goed kijkt treft u rode draden van schimmelpluis aan. Deze schimmel treedt vaak op bij een tekort aan voeding in de grasmat. Voldoende bemesten helpt meestal afdoende.

Sneeuwschimmel

In de herfst treedt soms sneeuwschimmel op. Deze schimmel veroorzaakt bruine plekken, waarin sneeuwwit pluis is te ontdekken. Meestal komt deze schimmel alleen in het eerste jaar na het aanleggen van de grasmat voor. Na het eerste jaar krijgt u er vrijwel nooit meer mee te maken. Nog onduidelijk is de reden van het optreden van deze schimmelsoort. Als de schimmel op grote schaal voorkomt is een chemische behandeling van de grasmat aan te bevelen. Gelukkig is de aantasting meestal slechts in geringe mate aanwezig en groeit de ontstane schade er in het voorjaar zo weer uit.

De meeste problemen komen voort doordat het bodemleven niet op orde is en in de meeste gevallen kan men met een goede bemesting al van deze problemen voor zijn. Mocht dit niet helpen kunt u nog het probleem proberen op te lossen met bestrijdingsmiddelen lees altijd de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door want verkeerde dosering kan het gazon ook schaden

Mocht u er niet helemaal uitkomen kunt u ons altijd om advies vragen.

Contactformulier

Onderhoud tips voor grasmatten en graszoden 123 Gazon

Webdesign: de Geus Internet
Terug naar boven